Gemeente Barneveld-Zuid gaat verbouwen

Home Nieuwsberichten Gemeente Barneveld-Zuid gaat verbouwen

Deze week is de verbouwing van de Adullamkerk van de gemeente Barneveld-Zuid begonnen, aldus scriba W. van den Brink.

De verbouwing is nodig in verband met de groei van de gemeente. Ze is voortgekomen uit die van Barneveld-Centrum. Bij het ontstaan ervan in 2009 telde de gemeente ruim 1100 leden. Dat zijn er nu 2050. Het totaalaantal zitplaatsen van 1380 is niet meer voldoende.

De ledenvergadering heeft enige tijd geleden met overgrote meerderheid ingestemd met de bouw van een galerij. „Het kerkgebouw is op de groei gebouwd”, aldus Van den Brink. „Het is betrekkelijk eenvoudig om een galerij te realiseren.”

Tegelijk wordt van de gelegenheid gebruikgemaakt om wat kleinere zaken aan te pakken. Zo wordt het podium verhoogd, zodat de kerkgangers een beter zicht hebben. Ook worden de banken van de buitenste rijen verplaatst, zodat ze meer op de kansel gericht zijn.

De totale kosten bedragen ongeveer 1,4 miljoen euro. Er hebben zich al tientallen vrijwilligers gemeld om te helpen. Naar verwachting is de klus voor de Kerst geklaard.

De doordeweekse en zondagse diensten worden zolang in het kerkgebouw van Barneveld-Centrum gehouden. De zondagse diensten van de GG Barneveld-Zuid beginnen om 8.30 en 14.30 uur.

BRON: Reformatorisch Dagblad, 18-08

Terug naar overzicht nieuws