Veldwerker benoemd in Leidsche Rijn

De Classis Utrecht van de Gereformeerde Gemeenten heeft de heer J. (Jaco) Hakkenberg (46) uit Ridderkerk benoemd als de nieuwe veldwerker in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn. De benoeming gaat per 1 oktober in. Nieuw in deze situatie is dat naast de financiƫle last nu ook het werkgeversschap door de classis wordt gedragen waarbij de feitelijke invulling berust bij de Classicale Evangelisatie Commissie (CEC LR).

Sinds 2003 wordt vanuit de Classis Utrecht evangelisatiewerk verricht in Leidsche Rijn. Inloophuis ‘De Hoeksteen’ is het centrale punt in het werk. In de achterliggende jaren zette de heer J. Kardol zich in voor het evangelisatiewerk in Leidsche Rijn. Wegens zijn benoeming als evangelist in Guinee legde hij eerder dit jaar deze taak neer. 

De heer Hakkenberg is reeds een lange reeks van jaren werkzaam in verschillende functies bij Stichting Ontmoeting. De afgelopen jaren was hij veldwerker bij Stichting Ontmoeting in Rotterdam. Daarnaast verleent hij al vele jaren via Stichting Volharding gevangenispastoraat in de Belgische gevangenis Merksplas. Voorheen was hij diaken en gaf leiding aan jeugdwerk in Ridderkerk-Slikkerveer. De heer Hakkenberg is getrouwd en vader van drie kinderen.  

De veldwerker is gezichtsbepalend voor het werk vanuit ‘De Hoeksteen’. Hij zal bestaande evangelisatieactiviteiten voortzetten en deze verder uitbreiden. Daarnaast geeft hij leiding aan het gehele evangelisatiewerk in Leidsche Rijn. 

Actueel

Zaterdag 12 september werd de gemeente Hoogvliet samengevoegd met die van Spijkenisse. De laatste kerkdienst in Hoogvliet kunt u hier naluisteren (beeld en geluid).

Agenda

Voor alle genoemde data geldt Deo volente

wo 30 september 2020 Bidstond Particuliere Synode Oost, te Genemuiden. Voorganger: ds. A. Schreuder. Aanvang: 19.30 uur.
do 1 oktober 2020 Vergadering Particuliere Synode Oost, te Genemuiden. Aanvang: 09.30 uur.
vr 2 oktober 2020 Vergadering classis Gouda, te Zoetermeer. Aanvang: 19.15 uur.
vr 2 oktober 2020 Vergadering classis Utrecht, te Zeist. Aanvang: 19.30 uur.
za 3 oktober 2020 Israëlforum over het thema “Onze schuld aan Israël”. Aanvang: 10.00 uur Locatie: GG Tricht-Geldermalsen. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Voor meer informatie en aanmelden: israel-forum.nl. De bijeenkomst is ook live te volgen via: dep-israel.nl.
Alle agenda items