Pastoriezorgen

In de pastorieën van zowel Houten als Scherpenzeel zijn (grote) zorgen gekomen over de gezondheid van de inwonende emerituspredikanten.

Ds. J.S. van der Net

Er zijn zorgen over onze emerituspredikant uit Houten, ds. J. S. van der Net (76). Hij ligt al enkele weken in het ziekenhuis in Nieuwegein met hartklachten. Maandag 19 maart heeft hij daar twee omleidingen gekregen. Hij ligt op de intensive-care en zijn toestand is zorgelijk. Zijn bloeddruk schommelt namelijk sterk en er is sprake van veel bloedverlies. Voor de operatie mocht hij zeer rustig zijn. De Heere heeft hem versterkt uit Psalm 62, die spreekt over de rust in God: ‘Immers is mijn ziel stil tot God, van Hem is mijn heil. Immers is Hij mijn Rotssteen en mijn Heil, mijn hoog Vertrek, ik zal niet grotelijks wankelen’. De Heere bestendige deze troost en gedenke onze broeder naar lichaam en ziel, samen met zijn vrouw en gezin in Zijn genadige ontferming in Christus Jezus. De Gekruisigde werd immers van God verlaten, opdat Zijn Kerk nimmermeer van God verlaten zal worden.

Ds. J. Schipper

Nog nauwelijks afscheid genomen van zijn laatste gemeente, Leerdam, en zich in Scherpenzeel gevestigd, zijn er ernstige zorgen over de gezondheid van is onze broeder ds. J. Schipper(71). Schokkend om dit bericht zaterdagmorgen te vernemen. In de nacht van vrijdag op zaterdag, 23-24 maart, werd hij niet goed en belde zijn dochter, die vlakbij hem woont. Toen zij met haar man aanwezig was werd hij getroffen door een hartstilstand. Zijn schoonzoon heeft hem gereanimeerd en vervolgens is hij naar het ziekenhuis in Amersfoort gebracht. Door medicatie wordt hij in slaap gehouden. Zijn kinderen mailen me maandagmorgen: ’De artsen zijn heel voorzichtig positief, maar kunnen nog niets zeggen wat het precies gedaan heeft met zijn hoofd en hart. We moeten dus geduld hebben en het alles vooral van Boven verwachten’. We mogen onze broeder en de zijnen wel bijzonder in de voorbede van de gemeenten bevelen.


Bron: ds. G.J. van Aalst, Klaaswaal

Actueel

Ds. W. Harinck te Moerkapelle heeft donderdag 19 april het beroep van de gemeente Utrecht aangenomen.
Dinsdag 24 april nam ds. G. Hoogerland afscheid van Stolwijk. Hij hoopt woensdag 2 mei intrede te doen in Rotterdam-IJsselmonde. Woensdag 25 april werd ds. J. van Laar bevestigd in Barneveld-Zuid.

Agenda

Voor alle genoemde data geldt Deo volente

do 26 april 2018 Vergadering P.S. Noord-West in GG Lisse. Aanvang 09.30 uur.
wo 2 mei 2018 Bevestiging (door ds. C. van Ruitenburg) en intrede van ds. G. Hoogerland, te Rotterdam-IJsselmonde. Aanvang diensten: 14.30 en 19.00 uur. Locatie: GG Barendrecht.
vr 11 mei 2018 Themadag van het deputaatschap voor Israël. Sprekers: Ds. J. Goldby en L. van der Tang. Locatie: GG Woerden (Oudelandseweg 50). Aanvang: 10.00 uur.
wo 16 mei 2018 Bidstond P.S. Oost in GG Rijssen-Zuid. Voorganger: ds. A. Schreuder. Aanvang 19.30 uur.
do 17 mei 2018 Vergadering P.S. Oost in GG Rijssen-Noord. Aanvang 09.30 uur.
Alle agenda items