Pastoriezorgen

In de pastorieën van zowel Houten als Scherpenzeel zijn (grote) zorgen gekomen over de gezondheid van de inwonende emerituspredikanten.

Ds. J.S. van der Net

Er zijn zorgen over onze emerituspredikant uit Houten, ds. J. S. van der Net (76). Hij ligt al enkele weken in het ziekenhuis in Nieuwegein met hartklachten. Maandag 19 maart heeft hij daar twee omleidingen gekregen. Hij ligt op de intensive-care en zijn toestand is zorgelijk. Zijn bloeddruk schommelt namelijk sterk en er is sprake van veel bloedverlies. Voor de operatie mocht hij zeer rustig zijn. De Heere heeft hem versterkt uit Psalm 62, die spreekt over de rust in God: ‘Immers is mijn ziel stil tot God, van Hem is mijn heil. Immers is Hij mijn Rotssteen en mijn Heil, mijn hoog Vertrek, ik zal niet grotelijks wankelen’. De Heere bestendige deze troost en gedenke onze broeder naar lichaam en ziel, samen met zijn vrouw en gezin in Zijn genadige ontferming in Christus Jezus. De Gekruisigde werd immers van God verlaten, opdat Zijn Kerk nimmermeer van God verlaten zal worden.

Ds. J. Schipper

Nog nauwelijks afscheid genomen van zijn laatste gemeente, Leerdam, en zich in Scherpenzeel gevestigd, zijn er ernstige zorgen over de gezondheid van is onze broeder ds. J. Schipper(71). Schokkend om dit bericht zaterdagmorgen te vernemen. In de nacht van vrijdag op zaterdag, 23-24 maart, werd hij niet goed en belde zijn dochter, die vlakbij hem woont. Toen zij met haar man aanwezig was werd hij getroffen door een hartstilstand. Zijn schoonzoon heeft hem gereanimeerd en vervolgens is hij naar het ziekenhuis in Amersfoort gebracht. Door medicatie wordt hij in slaap gehouden. Zijn kinderen mailen me maandagmorgen: ’De artsen zijn heel voorzichtig positief, maar kunnen nog niets zeggen wat het precies gedaan heeft met zijn hoofd en hart. We moeten dus geduld hebben en het alles vooral van Boven verwachten’. We mogen onze broeder en de zijnen wel bijzonder in de voorbede van de gemeenten bevelen.


Bron: ds. G.J. van Aalst, Klaaswaal

Actueel

Symposium en herdenkings-bijeenkomst van de Nationale Synode 1618 op 17-11-2018. Met sprekers uit verschillende kerkverbanden. Locatie: Wartburg College & Grote Kerk te Dordrecht. Meer informatie treft u hier.

Volgende week:

Woensdag 19 september wordt ds. G.J. Baan als predikant bevestigd te Rotterdam-Zuidwijk.

Agenda

Voor alle genoemde data geldt Deo volente

di 18 september 2018 Bidstond voor de Generale Synode NRC (Amerika-Canada), te Grand Rapids (USA). Voorganger: ds. P. van Ruitenburg. Aanvang dienst: 19.30 uur (plaatselijke tijd).
wo 19 september 2018 Generale Synode NRC (Amerika-Canada), te Grand Rapids (USA); dag 1.
wo 19 september 2018 Bevestiging (door ds. H. Brons) en intrede van ds. G.J. Baan, te Rotterdam Zuidwijk. Aanvang diensten: 15.00 en 19.45 uur.
do 20 september 2018 Generale Synode NRC (Amerika-Canada), te Grand Rapids (USA); dag 2.
ma 24 september 2018 Vergadering classis Goes, te Goes. Aanvang: 19.00 uur.
Alle agenda items