Pastoriezorgen

In de pastorieën van zowel Houten als Scherpenzeel zijn (grote) zorgen gekomen over de gezondheid van de inwonende emerituspredikanten.

Ds. J.S. van der Net

Er zijn zorgen over onze emerituspredikant uit Houten, ds. J. S. van der Net (76). Hij ligt al enkele weken in het ziekenhuis in Nieuwegein met hartklachten. Maandag 19 maart heeft hij daar twee omleidingen gekregen. Hij ligt op de intensive-care en zijn toestand is zorgelijk. Zijn bloeddruk schommelt namelijk sterk en er is sprake van veel bloedverlies. Voor de operatie mocht hij zeer rustig zijn. De Heere heeft hem versterkt uit Psalm 62, die spreekt over de rust in God: ‘Immers is mijn ziel stil tot God, van Hem is mijn heil. Immers is Hij mijn Rotssteen en mijn Heil, mijn hoog Vertrek, ik zal niet grotelijks wankelen’. De Heere bestendige deze troost en gedenke onze broeder naar lichaam en ziel, samen met zijn vrouw en gezin in Zijn genadige ontferming in Christus Jezus. De Gekruisigde werd immers van God verlaten, opdat Zijn Kerk nimmermeer van God verlaten zal worden.

Ds. J. Schipper

Nog nauwelijks afscheid genomen van zijn laatste gemeente, Leerdam, en zich in Scherpenzeel gevestigd, zijn er ernstige zorgen over de gezondheid van is onze broeder ds. J. Schipper(71). Schokkend om dit bericht zaterdagmorgen te vernemen. In de nacht van vrijdag op zaterdag, 23-24 maart, werd hij niet goed en belde zijn dochter, die vlakbij hem woont. Toen zij met haar man aanwezig was werd hij getroffen door een hartstilstand. Zijn schoonzoon heeft hem gereanimeerd en vervolgens is hij naar het ziekenhuis in Amersfoort gebracht. Door medicatie wordt hij in slaap gehouden. Zijn kinderen mailen me maandagmorgen: ’De artsen zijn heel voorzichtig positief, maar kunnen nog niets zeggen wat het precies gedaan heeft met zijn hoofd en hart. We moeten dus geduld hebben en het alles vooral van Boven verwachten’. We mogen onze broeder en de zijnen wel bijzonder in de voorbede van de gemeenten bevelen.


Bron: ds. G.J. van Aalst, Klaaswaal

Actueel

Aan het begin van dit jaar willen wij, de medewerkers van het Kerkelijk Bureau en de beheerder van deze website, u van harte Gods zegen toewensen. Ook voor 2019 geldt: "Gewen u toch aan Hem en heb vrede" (Job 22: 21).

Agenda

Voor alle genoemde data geldt Deo volente

vr 18 januari 2019 Vergadering classis Utrecht, te Zeist. Aanvang 19.30 uur.
vr 18 januari 2019 Diakendag, met als thema "het diakenambt, een onderschatte roeping?". Locatie: GG Tricht-Geldermalsen. Tijd: 16.00 tot 22.00 uur.
wo 30 januari 2019 Vergadering classis Goes, te 's Gravenpolder. Aanvang: 19.00 uur.
vr 1 februari 2019 Vergadering classis Gouda, te Zoetermeer. Aanvang: 19.15 uur.
vr 1 februari 2019 Classisvergadering classis Rijssen, te Rijssen-Noord. Aanvang 19.30 uur.
Alle agenda items