Ds. P.D. den Haan neemt beroep aan

Ds. P.D. den Haan te Tholen heeft het beroep, dat door de gemeente Rijssen-West op hem was uitgebracht, aangenomen,

Tholen was de eerste gemeente die ds. den Haan diende. Als kandidaat werd hij er op 27 augustus 2014 tot predikant bevestigd door ds. A. Moerkerken. Het was de tweede keer dat de gemeente Rijssen-West een beroep op hem uitbracht (ook in mei 2018).

Rijssen-West is vacant sinds april 2018 toen haar predikant ds. J. van Laar van Rijssen-West naar Barneveld vertrok. Het beroep op ds. den Haan was het 10e beroep dat werd uitgebracht. Met de overkomst van ds. den Haan krijgt de gemeente haar 3e predikant sinds de instituering in 2001.

Als ds. den Haan binnenkort aan Rijssen verbonden zal zijn dan hebben alle drie de gemeenten in deze plaats - met in totaal circa 6700 (doop)leden - weer een eigen predikant. De jongste twee predikanten van het kerkverband dienen dan de grootste gemeenten.

Actueel

Zaterdag 12 september werd de gemeente Hoogvliet samengevoegd met die van Spijkenisse. De laatste kerkdienst in Hoogvliet kunt u hier naluisteren (beeld en geluid).

Agenda

Voor alle genoemde data geldt Deo volente

wo 30 september 2020 Bidstond Particuliere Synode Oost, te Genemuiden. Voorganger: ds. A. Schreuder. Aanvang: 19.30 uur.
do 1 oktober 2020 Vergadering Particuliere Synode Oost, te Genemuiden. Aanvang: 09.30 uur.
vr 2 oktober 2020 Vergadering classis Gouda, te Zoetermeer. Aanvang: 19.15 uur.
vr 2 oktober 2020 Vergadering classis Utrecht, te Zeist. Aanvang: 19.30 uur.
za 3 oktober 2020 Israëlforum over het thema “Onze schuld aan Israël”. Aanvang: 10.00 uur Locatie: GG Tricht-Geldermalsen. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Voor meer informatie en aanmelden: israel-forum.nl. De bijeenkomst is ook live te volgen via: dep-israel.nl.
Alle agenda items