Van sportschool naar "De Akker"

In de gemeente Beekbergen is vorig jaar het besluit genomen om een nieuwe kerk te gaan bouwen. In dat proces is ook een direct naast de kerk gelegen sportschool aangekocht. Vanmorgen is deze officieel in gebruik genomen. Nu niet meer als sportschool maar als een zalencentrum waar de catechisaties en verenigingen hun onderdak zullen krijgen.

Na een korte toespraak van de plaatselijke predikant van Beekbergen, ds. A. Schreuder, werd de naam van het zalencentrum onthuld door kinderen uit de gemeente: "De Akker". Met deze naam wordt onder andere verwezen naar Ruth op de akker van Boaz, naar de gelijkenis van het zaad of naar de gelijkenis van de schat in de akker. Ds. Schreuder sprak de wens uit dat dit zalencentrum ook zo dienstbaar zal zijn, zodat het zaad van Gods Woord gestrooid mag worden in de harten van jongeren en ouderen.

Het volgende plan in het geheel van de verbouw en nieuwbouw binnen de gemeente is de kerk zelf. Het huidige kerkgebouw zal Dv. begin 2020 worden afgebroken waarna er een nieuwe zal verrijzen. De exacte periode van nieuwbouw is nog niet geheel bekend. Dit is nog afhankelijk van de vergunning die in het najaar van 2019 door de gemeente wordt afgegeven. 

Een kleine foto-impressie (beeld: dhr. M. Eversdijk)

Beekbergen-Akker02.jpg

Beekbergen-Akker04.jpg

Beekbergen-Akker03.jpg

Beekbergen-Akker01.jpg

Beekbergen-Akker05.jpg

Beekbergen-Akker07.jpg

Beekbergen-Akker08.jpg

Beekbergen-Akker09.jpg

Beekbergen-Akker10.jpg

Beekbergen-Akker11.jpg

Beekbergen-Akker13.jpg

Beekbergen-Akker14.jpg

Actueel

Geen actueel nieuws gevonden

Agenda

Voor alle genoemde data geldt Deo volente

vr 30 oktober 2020 De gemeente Grand Rapids - Beckwith (USA) bestaat op 30 oktober 150 jaar. Ter gelegenheid hiervan wordt op 28 oktober een herdenkingsdienst gehouden.
wo 4 november 2020 Landelijke dankdag (hiervan kan worden afgeweken indien een gemeente vacant is of in delen van het land waar men traditiegetrouw op een andere woensdag dankdag houdt).
wo 4 november 2020 Ds. G.M. de Leeuw neem afscheid van Grand Rapids - Beckwith (USA). Aanvang dienst: 19.00 uur (plaatselijke tijd).
do 19 november 2020 Presentatie bijbels dagboek voor jongeren met autisme (Helpende Handen) vanuit de GG te Zeist. Aanvang: 19.30 uur. De bijeenkomst is te volgen via www.helpendehanden.nl/presentatieprofetischwoord.
di 24 november 2020 Bevestiging en intrede van ds. G.M. de Leeuw, te Nobleford (Canada). Aanvang diensten: 14.00 en 19.00 uur (plaatselijke tijd).
Alle agenda items