Sliedrecht heeft vergroot kerkgebouw in gebruik genomen

Jl. zaterdag, 13 juli, nam de gemeente Sliedrecht haar vernieuwde kerkgebouw in gebruik na een periode van 10 maanden waarin de kerk is verbouwd en uitgebreid. Zondagmorgen werd de eerste kerkdienst in het gebouw gehouden.

Bij de instituering op 2 december 2011 telde de Sliedrechtse gemeente ongeveer 500 leden en beschikte de nieuwe Boazkerk over meer dan voldoende zitplaatsen (565). Inmiddels telt de gemeente ruim 1100 (doop)leden. De sterke groei heeft onder andere te maken met de vestiging van jonge gezinnen in Sliedrecht-West en de regionale functie. Daarom werd in 2018 het besluit genomen om de kerk te vergroten. In september dat jaar begonnen de bouwwerkzaamheden. De gemeente kwam bijeen in het kerkgebouw van de Christelijk Gereformeerde Kerk. 

Aan twee kanten van de kerk is een stuk bijgebouwd. Er is een galerij gerealiseerd met 316 zitplaatsen waardoor het aantal zitplaatsen in de kerk kon worden uitgebreid naar 953. Ook is er nu een zaal, waar ruimte is voor ongeveer 100 zitplaatsen. Deze kan door middel van een schuifwand bij de kerkzaal betrokken worden. Een deel van de gevel moest verwijderd en opnieuw worden geplaatst.

Op de pagina van de gemeente Sliedrecht treft u diverse foto's aan van de verbouwde kerkzaal.

Sliedrecht14.jpg

Sliedrecht16.jpg

Actueel

In Fort Macleod (Canada) verrijst een nieuw kerkgebouw. Het huidige is te klein geworden door groei. Het oude kerkgebouw wordt, na ingebruikname van het nieuwe, omgebouwd tot zalen en consistorie.

Agenda

Voor alle genoemde data geldt Deo volente

wo 28 augustus 2019 Bevestiging (door ds. W. Silfhout) en intrede van kand. M.L. Dekker, te Den Haag - Scheveningen (inzake werk in Israël). De uitzending wordt verricht door ds. A. Schot. Aanvang diensten: 14.30 en 19.00 uur. Locatie: GG Gouda (Nieuwe Gouwe Oostzijde 2b).
wo 28 augustus 2019 Bevestiging (door ds. G.M. de Leeuw) en intrede van kand. H. de Leeuw, te Franklin Lakes (USA). Locatie: Jackson Ville Chapel, 264 Jacksonville Road, Lincoln Park, NJ 07035.Aanvang diensten: 13.30 en 19.00 uur (plaatselijke tijd).
vr 30 augustus 2019 Classisvergadering classis Middelburg, te Vlissingen. Aanvang: 19.30 uur.
za 31 augustus 2019 Ds. A.T. Vergunst te Waupun (USA) is 25 jaar predikant.
zo 1 september 2019 De gemeente Hendrik-Ido-Ambacht neemt haar gerenoveerde kerkgebouw weer in gebruik.
Alle agenda items