Kand. G.P. van Nieuw Amerongen neemt beroep aan

Kand. G.P. van Nieuw Amerongen (47) te Stolwijk heeft het beroep van de gemeente Goes aangenomen. Daarmee krijgt deze gemeente na bijna 2 jaar weer een eigen predikant.

Sinds maandag 17 juni, de dag waarop kand. Van Nieuw Amerongen beroepbaar was, zijn er 44 beroepen op hem uitgebracht. Samen met kand. M.L. Dekker werd hij als kandidaat beroepbaar gesteld voor de gemeenten. Kand. Dekker nam inmiddels het beroep van Den Haag - Scheveningen aan voor het werk in Israël.

Goes is vacant sinds ds. C.J. Meeuse met emeritaat ging op 1 oktober 2017. Hij diende de gemeente ruim 11 jaar. Vóór hem werd Goes gediend door nog 9 predikanten en 1 oefenaar in het 145-jarig bestaan van de gemeente. Per 1 januari jl. bestond de gemeente uit 1490 (doop)leden,.

Actueel

Het is mogelijk om de bevestigings- en intrededienst na te luisteren van de kandidaten. M.L. Dekker, H. de Leeuw en  G.P. Nieuw Amerongen (klik daarvoor op de betreffende naam). 

Op zondag 8 september begon het evangelisatiewerk in Scheveningen, wat een nieuwe wending betekent van "Het Kompas". Ds. H.A. van Zetten ging voor in twee diensten en veldwerker Marco van Velden werd toegesproken. 

Agenda

Voor alle genoemde data geldt Deo volente

do 19 september 2019 Jubileumdienst ds. W. Silfhout in verband met zijn 25-jarig ambtsjubileum. Locatie: GG Capelle aan den IJssel - Middelwatering. Aanvang: 19.45 uur.
za 21 september 2019 Ds. M. Karens, emerituspredikant te Middelburg, is 25 jaar predikant.
zo 22 september 2019 Jubileumdienst ds. M. Karens in verband met zijn 25-jarig ambtsjubileum. Locatie: GG Werkendam. Aanvang: 10.00 uur.
wo 25 september 2019 Kerkdienst te Amersfoort waarin dhr. D.L. Elenbaas als veldwerker aan de gemeente wordt verbonden. Voorganger: ds. W. Visscher. Aanvang: 19.30 uur.
do 26 september 2019 Ds. A.B. van der Heiden, emerituspredikant te Doetinchem, is 40 jaar predikant.
Alle agenda items