Ds. A.T. Vergunst neemt beroep aan

Ds. A.T. Vergunst, predikant te Waupun (USA) heeft het beroep van Carterton (Nieuw Zeeland) aangenomen. Daarmee keert hij na 6 jaar weer terug naar zijn voormalige gemeente.

Ds. A.T. Vergunst (57) is predikant sinds 31 augustus 1994. Kalamazoo (USA) was zijn eerste gemeente. In 2000 nam hij het beroep aan van de gemeente Carterton, die op dat moment 115 (doop)leden telde. Derien jaar lang diende hij deze gemeente aan de andere kant van de wereld. In 2013 bracht de gemeente Waupun (USA, 60 (doop)leden) een beroep op hem uit, dat hij aannam. Hij werd er op 18 oktober van dat jaar bevestigd tot predikant. Op 4 juni jl. bracht de gemeente Carterton (inmiddels 173 (doop)leden) een beroep op hem uit en vanmorgen kwam het bericht dat hij dit heeft aangenomen. 

Het is voor de gemeente Carterton de 2e keer dat zij een eigen predikant ontvangt sinds de instituering in 1979. Voor de eerste komst van ds. Vergunst waren ook Ev. J.J. Groen en lerend ouderling P. Bertram voorgangers in de gemeente.

Actueel

Het is mogelijk om de bevestigings- en intrededienst na te luisteren van de kandidaten. M.L. Dekker, H. de Leeuw en  G.P. Nieuw Amerongen (klik daarvoor op de betreffende naam). 

Op zondag 8 september begon het evangelisatiewerk in Scheveningen, wat een nieuwe wending betekent van "Het Kompas". Ds. H.A. van Zetten ging voor in twee diensten en veldwerker Marco van Velden werd toegesproken. 

Agenda

Voor alle genoemde data geldt Deo volente

do 19 september 2019 Jubileumdienst ds. W. Silfhout in verband met zijn 25-jarig ambtsjubileum. Locatie: GG Capelle aan den IJssel - Middelwatering. Aanvang: 19.45 uur.
za 21 september 2019 Ds. M. Karens, emerituspredikant te Middelburg, is 25 jaar predikant.
zo 22 september 2019 Jubileumdienst ds. M. Karens in verband met zijn 25-jarig ambtsjubileum. Locatie: GG Werkendam. Aanvang: 10.00 uur.
wo 25 september 2019 Kerkdienst te Amersfoort waarin dhr. D.L. Elenbaas als veldwerker aan de gemeente wordt verbonden. Voorganger: ds. W. Visscher. Aanvang: 19.30 uur.
do 26 september 2019 Ds. A.B. van der Heiden, emerituspredikant te Doetinchem, is 40 jaar predikant.
Alle agenda items