Ds. J. Mijnders stopt met preken (inclusief link naar de laatst gehouden preek)

Ds. J. Mijnders, emeritus-predikant te Barendrecht, heeft aangegeven vanwege zijn leeftijd niet meer te zullen voorgaan in de gemeenten. In onderstaand bericht licht hij dit zelf toe.

Geliefde gemeenten,

De Heere gaf mij na mijn emeritaat in 1991 nog vele malen naar de lust van mijn hart in de gemeenten te mogen voorgaan. De leeftijd steeg, namelijk 97 jaar, de krachten namen echter vooral de laatste tijd steeds meer en meer af. Gods Woord zegt dat alles hier zijn bestemde tijd heeft. Dit betreft ook de prediking door Zijn knechten. Na de laatste keer in de gemeente van mijn woonplaats Barendrecht - op 2 december- en nog een keer in Ridderkerk -op 16 december- te zijn voorgegaan, sprak de Heere: ‘Het is genoeg’.

Na veel strijd moet ik nu niet, maar mag ik thans het voorgaan in het midden van de gemeenten, na bijna vijftig jaar overgeven in de handen van mijn grote Zender. Mijn bede is of de Heere al het tekort dat erin is geweest genadig wil verzoenen. Maar hetgeen van Hem was wil bekronen en achtervolgen met Zijn zegen. Hij schenke u allen in het bijzonder wat uw persoonlijk leven aangaat uit Zijn volheid genade voor genade te mogen ontvangen.

Ontvang een hartelijke groet, van uw
heilzoekende emeritus predikant, ds. J. Mijnders.

 

Beluister hier de laatste dienst van ds. J. Mijnders, gehouden te Ridderkerk

 

Actueel

De gemeente Nieuwdorp nam vrijdag 12 april een uitgebreid orgel in gebruik. Omdat de gemeente groeide en het orgel te klein werd is het orgel, dat stamt uit 1744, vernieuwd met de techniek van Hauptwerk.

Agenda

Voor alle genoemde data geldt Deo volente

za 1 juni 2019 De gemeente Waardenburg bestaat 75 jaar.
zo 2 juni 2019 Ds. G. Clements te Gouda is 25 jaar predikant.
di 4 juni 2019 Bidstond te Grand Rapids (USA) in verband met de vergadering van het curatorium van de NRC. Voorganger: ds. H.D. den Hollander.
wo 5 juni 2019 Het curatorium van de N.R.C. (de gemeenten in Amerika en Canada) komt bijeen in verband met toelating van studenten aan de Theologische School (Grand Rapids).
zo 9 juni 2019 Student H. de Leeuw te Walker (USA) is vanaf deze dag beroepbaar (bij positief advies van het curatorium op woensdag 5 juni).
Alle agenda items