Ds. J. Mijnders stopt met preken (inclusief link naar de laatst gehouden preek)

Ds. J. Mijnders, emeritus-predikant te Barendrecht, heeft aangegeven vanwege zijn leeftijd niet meer te zullen voorgaan in de gemeenten. In onderstaand bericht licht hij dit zelf toe.

Geliefde gemeenten,

De Heere gaf mij na mijn emeritaat in 1991 nog vele malen naar de lust van mijn hart in de gemeenten te mogen voorgaan. De leeftijd steeg, namelijk 97 jaar, de krachten namen echter vooral de laatste tijd steeds meer en meer af. Gods Woord zegt dat alles hier zijn bestemde tijd heeft. Dit betreft ook de prediking door Zijn knechten. Na de laatste keer in de gemeente van mijn woonplaats Barendrecht - op 2 december- en nog een keer in Ridderkerk -op 16 december- te zijn voorgegaan, sprak de Heere: ‘Het is genoeg’.

Na veel strijd moet ik nu niet, maar mag ik thans het voorgaan in het midden van de gemeenten, na bijna vijftig jaar overgeven in de handen van mijn grote Zender. Mijn bede is of de Heere al het tekort dat erin is geweest genadig wil verzoenen. Maar hetgeen van Hem was wil bekronen en achtervolgen met Zijn zegen. Hij schenke u allen in het bijzonder wat uw persoonlijk leven aangaat uit Zijn volheid genade voor genade te mogen ontvangen.

Ontvang een hartelijke groet, van uw
heilzoekende emeritus predikant, ds. J. Mijnders.

 

Beluister hier de laatste dienst van ds. J. Mijnders, gehouden te Ridderkerk

 

Actueel

De afdeling Nobleford (Canada), ontstaan in 2016 vanuit Picture Butte en Lethbridge, bouwt op dit moment een nieuwe kerk. Hier een kleine impressie. Het is de bedoeling dat Nobleford een reguliere gemeente wordt.

De gemeente Yerseke heeft definitief "groen licht" gekregen van de Raad van State om een nieuwe kerk te gaan bouwen. De kerk gaat 2000 zitplaatsen tellen, krijgt een nieuwe pastorie en een kosterswoning.

Agenda

Voor alle genoemde data geldt Deo volente

za 23 maart 2019 De gemeente Klaaswaal bestaat 75 jaar.
do 28 maart 2019 Vergadering classis Kampen, te Kampen. Aanvang: 10.00 uur.
vr 5 april 2019 Vergadering classis Utrecht, te Zeist. Aanvang 19.30 uur.
di 9 april 2019 Ds. J.J. van Eckeveld, predikant te Zeist, gaat met emeritaat.
wo 10 april 2019 Ds. A.A. Brugge neemt afscheid van Lethbridge. Aanvang dienst: 19.30 uur (plaatselijke tijd).
Alle agenda items