Beheerder Centraal Bureau met pensioen maar werkt toch door

De beheerder van het Centraal Bureau in Woerden, de heer A.W.F. van Es, was per 11 maart 2020 pensioengerechtigd. Na een fulltime dienstverband van bijna 35 jaar (sinds 13 mei 1985) ging dit moment niet onopgemerkt voorbij.

Donderdag jl. werd hier aandacht aan besteed door het hijsen van een speciale vlag met daarop de tekst: "Gepensioneerd, maar nog niet uitbeheerd" (zie de foto boven dit artikel). Dhr. van Es, beter bekend als Adrie, is namelijk nog niet van plan om te stoppen met werken. Minstens drie dagen per week (en als het druk is kan dit oplopen naar vijf dagen) hoopt hij zijn werk als beheerder van het pand aan de Houttuinlaan te blijven doen. 

Adrie, geboren en getogen op Texel, was al die jaren het gezicht en de gastheer van het gebouw. Hij regelde allerlei dingen in en rond het gebouw. Daarnaast verzorgde hij de vergaderingen van de deputaatschappen met overheerlijke koeken van de bakker (ze zijn spreekwoordelijk geworden bij die vergaderingen) en zijn vrouw kookt altijd soep voor deputaatschappen die de vergadering afsluiten met een lunch. En ook die soep is overheerlijk!

In 2009 werd Adrie benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau in verband met zijn vele jaren als lid van de vrijwillige brandweer De Waarden.

Pensionering AWF van Es02.jpg

Actueel

Op het Centraal Bureau in Woerden is een verminderde personele bezetting. De meeste medewerkers werken vanuit huis. U wordt verzocht niet dringende bezoeken tot een later moment uit te stellen. Bezoeken die niet kunnen worden uitgesteld, kunnen van tevoren worden aangemeld via desbetreffende organisatie. Het Bureau voor Kerkelijke Dienstverlening blijft telefonisch bereikbaar via 0348-489900.

De gemeente Moerkapelle heeft vrijdag 15 mei jl. haar nieuwe orgel in gebruik genomen. De Zwitserse orgelbouwer Edskes orgelbouw heeft het oude orgel compleet vernieuwd. Van 17 stemmen naar 30 stemmen, verdeeld over hoofdwerk, bovenwerk en pedaal. De speeltafel bevindt zich nu niet meer aan de linkerzijde van het orgel, maar in de onderkast, recht onder het front. Vanwege de omstandigheden vond de overdracht in klein comité plaats. Op een later moment hoopt men in Moerkapelle alsnog een officiële ingebruikname te kunnen realiseren.

Agenda

Voor alle genoemde data geldt Deo volente

di 2 juni 2020 Bidstond te Grand Rapids (USA) i.v.m. de te houden vergadering van het curatorium N.R.C. inzake examen / toelating van studenten aan de Theologische School. Deze bijeenkomst is uitgesteld tot nader order.
wo 3 juni 2020 Het curatorium van de N.R.C. (de gemeenten in Amerika en Canada) komt bijeen in verband examens / toelating van studenten aan de Theologische School (Grand Rapids). Deze bijeenkomst is uitgesteld tot nader order.
za 13 juni 2020 Bevestiging (door ds. A. Schot) en intrede van ds. A.J. de Waard, te Urk. Aanvang diensten: 10.00 en 14.30 uur.
zo 14 juni 2020 Ds. A.T. Vergunst neemt afscheid van Waupun (USA). Aanvang dienst: 18.00 uur (plaatselijke tijd)
ma 15 juni 2020 Het curatorium komt bijeen in verband met de examens van studenten aan de Theologische School te Rotterdam (dag 1). Ook wordt beoordeeld of beroepbaarstelling mogelijk is van de studenten in het 4e jaar.
Alle agenda items