Beheerder Centraal Bureau met pensioen maar werkt toch door

De beheerder van het Centraal Bureau in Woerden, de heer A.W.F. van Es, was per 11 maart 2020 pensioengerechtigd. Na een fulltime dienstverband van bijna 35 jaar (sinds 13 mei 1985) ging dit moment niet onopgemerkt voorbij.

Donderdag jl. werd hier aandacht aan besteed door het hijsen van een speciale vlag met daarop de tekst: "Gepensioneerd, maar nog niet uitbeheerd" (zie de foto boven dit artikel). Dhr. van Es, beter bekend als Adrie, is namelijk nog niet van plan om te stoppen met werken. Minstens drie dagen per week (en als het druk is kan dit oplopen naar vijf dagen) hoopt hij zijn werk als beheerder van het pand aan de Houttuinlaan te blijven doen. 

Adrie, geboren en getogen op Texel, was al die jaren het gezicht en de gastheer van het gebouw. Hij regelde allerlei dingen in en rond het gebouw. Daarnaast verzorgde hij de vergaderingen van de deputaatschappen met overheerlijke koeken van de bakker (ze zijn spreekwoordelijk geworden bij die vergaderingen) en zijn vrouw kookt altijd soep voor deputaatschappen die de vergadering afsluiten met een lunch. En ook die soep is overheerlijk!

In 2009 werd Adrie benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau in verband met zijn vele jaren als lid van de vrijwillige brandweer De Waarden.

Pensionering AWF van Es02.jpg

Actueel

Ds. A. Verschuure is maandag van het IJssellandziekenhuis te Capelle aan den IJssel overgebracht naar het Erasmus MC te Rotterdam. De Heere zij hem nabij. (30-03)

Vanwege de ontwikkelingen rond het coronavirus zal er op het Centraal Bureau in Woerden de komende tijd sprake zijn van een verminderde personele bezetting. De meeste medewerkers werken vanuit huis. U wordt verzocht niet dringende bezoeken tot een later moment uit te stellen. Bezoeken die niet kunnen worden uitgesteld, kunnen van tevoren worden aangemeld via desbetreffende organisatie. Dit bericht blijft van kracht tot nader order. Het Bureau voor Kerkelijke Dienstverlening blijft telefonisch bereikbaar via telefoon 0348-489900.

Agenda

Voor alle genoemde data geldt Deo volente

zo 5 april 2020 Intrede van ds. P.D. den Haan, te Rijssen-West. Aanvang dienst: 09.30 uur. De dienst is uitsluitend toegankelijk voor een beperkt aantal personen die door de kerkenraad zijn geselecteerd en uitgenodigd.
ma 6 april 2020 Vergadering Classis Goes te Goes. Aanvang: 19.00 uur. Deze bijeenkomst wordt uitgesteld tot nader order.
wo 22 april 2020 Bidstond Particuliere Synode Zuid, te Tholen. Voorganger: ds. S. Maljaars. Aanvang: 19.30 uur. Deze bijeenkomst wordt uitgesteld tot nader order.
do 23 april 2020 Vergadering Particuliere Synode Zuid, te Goes. Aanvang: 09.30 uur. Deze bijeenkomst wordt uitgesteld tot nader order.
do 23 april 2020 Vergadering classis Kampen, te Kampen. Aanvang: 09.30 uur.
Alle agenda items