Utrecht neemt een nieuw kerkgebouw in gebruik in Leidsche Rijn

Op 6 januari 2018 sloot de gemeente Utrecht de deuren van de Westerkerk in het hartje van de stad. Een teruglopend ledenaantal, hoge onderhoudskosten en een verslechterde bereikbaarheid leidde tot de stap om de Westerkerk te verkopen. Zaterdagmorgen 20 juli werd de nieuwe Westerkerk in Leidsche Rijn in gebruik genomen.

Anderhalf jaar heeft de gemeente gekerkt in de Torenpleinkerk te Vleuten. Tijdens de eerste dienst in de nieuwe kerk werd in de bijbel weer geopend door ds. W. Harinck, predikant van de gemeente. Bijzonder was dat zijn vader, ds. C. Harinck, dit eerder deed in 1967 toen de Westerkerk in Utrecht in gebruik werd genomen. 

De Nieuwe Westerkerk biedt plaats aan 350 personen. Het gebouw is ontworpen door architectenbureau Born uit Middelharnis en gebouwd door Bouwbedrijf W. Hardeman uit Lunteren.

Actueel

Zaterdag 12 september werd de gemeente Hoogvliet samengevoegd met die van Spijkenisse. De laatste kerkdienst in Hoogvliet kunt u hier naluisteren (beeld en geluid).

Agenda

Voor alle genoemde data geldt Deo volente

wo 30 september 2020 Bidstond Particuliere Synode Oost, te Genemuiden. Voorganger: ds. A. Schreuder. Aanvang: 19.30 uur.
do 1 oktober 2020 Vergadering Particuliere Synode Oost, te Genemuiden. Aanvang: 09.30 uur.
vr 2 oktober 2020 Vergadering classis Gouda, te Zoetermeer. Aanvang: 19.15 uur.
vr 2 oktober 2020 Vergadering classis Utrecht, te Zeist. Aanvang: 19.30 uur.
za 3 oktober 2020 Israëlforum over het thema “Onze schuld aan Israël”. Aanvang: 10.00 uur Locatie: GG Tricht-Geldermalsen. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Voor meer informatie en aanmelden: israel-forum.nl. De bijeenkomst is ook live te volgen via: dep-israel.nl.
Alle agenda items