Utrecht neemt een nieuw kerkgebouw in gebruik in Leidsche Rijn

Op 6 januari 2018 sloot de gemeente Utrecht de deuren van de Westerkerk in het hartje van de stad. Een teruglopend ledenaantal, hoge onderhoudskosten en een verslechterde bereikbaarheid leidde tot de stap om de Westerkerk te verkopen. Zaterdagmorgen 20 juli werd de nieuwe Westerkerk in Leidsche Rijn in gebruik genomen.

Anderhalf jaar heeft de gemeente gekerkt in de Torenpleinkerk te Vleuten. Tijdens de eerste dienst in de nieuwe kerk werd in de bijbel weer geopend door ds. W. Harinck, predikant van de gemeente. Bijzonder was dat zijn vader, ds. C. Harinck, dit eerder deed in 1967 toen de Westerkerk in Utrecht in gebruik werd genomen. 

De Nieuwe Westerkerk biedt plaats aan 350 personen. Het gebouw is ontworpen door architectenbureau Born uit Middelharnis en gebouwd door Bouwbedrijf W. Hardeman uit Lunteren.

Actueel

Het is mogelijk de bevestigings- en intrededienst van ds. W.A. Zondag (te Dordrecht, 2 oktober jl.) na te luisteren (klik hier).

Agenda

Voor alle genoemde data geldt Deo volente

wo 6 november 2019 Landelijke dankdag (hiervan kan worden afgeweken indien een gemeente vacant is of in delen van het land waar men traditiegetrouw op een andere woensdag dankdag houdt).
wo 8 januari 2020 Ds. G.J.N. Moens neemt afscheid van Lisse. Aanvang dienst: n.n.b.
di 14 januari 2020 Vergadering classis Goes, te Goes. Aanvang: 19.00 uur.
do 23 januari 2020 Bevestiging (door ds. K. Boeder) en intrede van ds. G.J.N. Moens, te Middelharnis. Aanvang diensten: n.n.b.
ma 27 januari 2020 Vergadering classis Middelburg, te Middelburg-Zuid. Aanvang: 19.00 uur.
Alle agenda items