Utrecht neemt een nieuw kerkgebouw in gebruik in Leidsche Rijn

Op 6 januari 2018 sloot de gemeente Utrecht de deuren van de Westerkerk in het hartje van de stad. Een teruglopend ledenaantal, hoge onderhoudskosten en een verslechterde bereikbaarheid leidde tot de stap om de Westerkerk te verkopen. Zaterdagmorgen 20 juli werd de nieuwe Westerkerk in Leidsche Rijn in gebruik genomen.

Anderhalf jaar heeft de gemeente gekerkt in de Torenpleinkerk te Vleuten. Tijdens de eerste dienst in de nieuwe kerk werd in de bijbel weer geopend door ds. W. Harinck, predikant van de gemeente. Bijzonder was dat zijn vader, ds. C. Harinck, dit eerder deed in 1967 toen de Westerkerk in Utrecht in gebruik werd genomen. 

De Nieuwe Westerkerk biedt plaats aan 350 personen. Het gebouw is ontworpen door architectenbureau Born uit Middelharnis en gebouwd door Bouwbedrijf W. Hardeman uit Lunteren.

Actueel

In Fort Macleod (Canada) verrijst een nieuw kerkgebouw. Het huidige is te klein geworden door groei. Het oude kerkgebouw wordt, na ingebruikname van het nieuwe, omgebouwd tot zalen en consistorie.

Agenda

Voor alle genoemde data geldt Deo volente

wo 28 augustus 2019 Bevestiging (door ds. W. Silfhout) en intrede van kand. M.L. Dekker, te Den Haag - Scheveningen (inzake werk in Israël). De uitzending wordt verricht door ds. A. Schot. Aanvang diensten: 14.30 en 19.00 uur. Locatie: GG Gouda (Nieuwe Gouwe Oostzijde 2b).
wo 28 augustus 2019 Bevestiging (door ds. G.M. de Leeuw) en intrede van kand. H. de Leeuw, te Franklin Lakes (USA). Locatie: Jackson Ville Chapel, 264 Jacksonville Road, Lincoln Park, NJ 07035.Aanvang diensten: 13.30 en 19.00 uur (plaatselijke tijd).
vr 30 augustus 2019 Classisvergadering classis Middelburg, te Vlissingen. Aanvang: 19.30 uur.
za 31 augustus 2019 Ds. A.T. Vergunst te Waupun (USA) is 25 jaar predikant.
zo 1 september 2019 De gemeente Hendrik-Ido-Ambacht neemt haar gerenoveerde kerkgebouw weer in gebruik.
Alle agenda items