Utrecht neemt een nieuw kerkgebouw in gebruik in Leidsche Rijn

Op 6 januari 2018 sloot de gemeente Utrecht de deuren van de Westerkerk in het hartje van de stad. Een teruglopend ledenaantal, hoge onderhoudskosten en een verslechterde bereikbaarheid leidde tot de stap om de Westerkerk te verkopen. Zaterdagmorgen 20 juli werd de nieuwe Westerkerk in Leidsche Rijn in gebruik genomen.

Anderhalf jaar heeft de gemeente gekerkt in de Torenpleinkerk te Vleuten. Tijdens de eerste dienst in de nieuwe kerk werd in de bijbel weer geopend door ds. W. Harinck, predikant van de gemeente. Bijzonder was dat zijn vader, ds. C. Harinck, dit eerder deed in 1967 toen de Westerkerk in Utrecht in gebruik werd genomen. 

De Nieuwe Westerkerk biedt plaats aan 350 personen. Het gebouw is ontworpen door architectenbureau Born uit Middelharnis en gebouwd door Bouwbedrijf W. Hardeman uit Lunteren.

Actueel

Zondagavond 23 februari werd de laatste kerkdienst gehouden in het kerkgebouw van Beekbergen. Het gebouw wordt gesloopt en maakt plaats voor een nieuwe met 600 zitplaatsen. Ds. A. Schreuder, de plaatselijke predikant, hield zijn preek uit Ezra 3: 11-13: "de herbouw van de tempel". Met als aandachtspunten de Heere loven en danken, de ouderen wenen, de jongeren juichen. Onder het zingen van Psalm 119: 45 werd aan het einde van de dienst de kanselbijbel gesloten.

Agenda

Voor alle genoemde data geldt Deo volente

vr 6 maart 2020 Vergadering classis Barneveld te Barneveld-Centrum. Aanvang: 19.00 uur.
wo 11 maart 2020 Landelijke biddag (hiervan kan worden afgeweken indien een gemeente vacant is of in delen van het land waar men traditiegetrouw op een andere woensdag biddag houdt).
do 19 maart 2020 Vergadering classis Kampen, te Kampen. Aanvang: 10.00 uur.
za 21 maart 2020 Landelijke evangelisatiedag EVGG. Tijd: 10.00 - 15.00 uur. Locatie: Hoornbeeck College Amersfoort.
di 24 maart 2020 Ds. P.D. den Haan neemt afscheid van Tholen i.v.m. vertrek naar Rijssen-West. Aanvang dienst: 19.00 uur.
Alle agenda items