Nieuwe website Gemeente en Gezin

Verschillende instanties binnen de Gereformeerde Gemeenten slaan de handen ineen en lanceren een nieuwe website met als thema "Gemeente en Gezin".

Bezoekers vinden op deze website ( www.gemeenteengezin.nl) informatie over de toerusting en hulpverlening die vanuit deze organisaties wordt geboden; op persoonlijk vlak en op het gebied van gemeente en gezin.

Het Adviesplein Gemeente en Gezin is bedoeld voor gemeenteleden die meer willen weten over diverse thema’s, zoals bijvoorbeeld autisme, single-zijn of opvoeding. Ambtsdragers kunnen er informatie vinden over onderwerpen die te maken hebben met het pastoraat. Ook kan er door gemeenten advies worden ingewonnen over een toerustingsaanbod op maat vanuit de verschillende organisaties.

Initiatiefnemers zijn de organisaties die betrokken zijn bij het Platform Toerusting: Cursus Godsdienstonderwijs (CGO), De Vluchtheuvel, Helpende Handen, Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten (JBGG) en de Werkgroep Gezin van het deputaatschap KGJO.

De initiatiefnemers spreken de wens uit dat deze website er aan mag bijdragen dat de weg naar het juiste toerustingsaanbod eenvoudig gevonden kan worden.

In de toekomst zal het aanbod en de thematiek op de website nog verder worden uitgebreid.

Meer informatie over het Adviesplein is te verkrijgen bij Sofieke van Olst of Gertrude de Regt via info@gemeenteengezin.nl of telefonisch: 0348-489948.

Actueel

Zaterdag 13 juli nam de gemeente Sliedrecht haar uitgebreide en gerenoveerde kerkgebouw in gebruik. Zondag 14 juli werden er de eerste diensten gehouden.

De gemeente Utrecht neemt op 20 juli de Nieuwe Westerkerk in Leidsche Rijn in gebruik. In deze dienst, die om 10.00 uur begint en waarin ds. W. Harinck zal voorgaan, zal de kanselbijbel weer worden geopend.

Agenda

Voor alle genoemde data geldt Deo volente

wo 17 juli 2019 Bevestiging (door ds. H.D. den Hollander) en intrede van ds. E.C. Adams, te Picture Butte (Canada)
za 20 juli 2019 De gemeente Utrecht neemt haar nieuwe "Westerkerk" in gebruik in de wijk Leidsche Rijn. Aanvang dienst: 10.00 uur. Voorganger: ds. W. Harinck.
wo 31 juli 2019 Classicaal examen kand. H. de Leeuw. Locatie: Franklin Lakes (USA).
wo 21 augustus 2019 Bevestiging (door ds. J.M.D. de Heer) en intrede van kand. G.P. van Nieuw Amerongen, te Goes. Aanvang diensten: 14.30 en 19.00 uur.
wo 28 augustus 2019 Bevestiging (door ds. W. Silfhout) en intrede van kand. M.L. Dekker, te Den Haag - Scheveningen (inzake werk in Israël). De uitzending wordt verricht door ds. A. Schot. Aanvang diensten: 14.30 en 19.00 uur. Locatie: GG Gouda (Nieuwe Gouwe Oostzijde 2b).
Alle agenda items