Nieuwe website Gemeente en Gezin

Verschillende instanties binnen de Gereformeerde Gemeenten slaan de handen ineen en lanceren een nieuwe website met als thema "Gemeente en Gezin".

Bezoekers vinden op deze website ( www.gemeenteengezin.nl) informatie over de toerusting en hulpverlening die vanuit deze organisaties wordt geboden; op persoonlijk vlak en op het gebied van gemeente en gezin.

Het Adviesplein Gemeente en Gezin is bedoeld voor gemeenteleden die meer willen weten over diverse thema’s, zoals bijvoorbeeld autisme, single-zijn of opvoeding. Ambtsdragers kunnen er informatie vinden over onderwerpen die te maken hebben met het pastoraat. Ook kan er door gemeenten advies worden ingewonnen over een toerustingsaanbod op maat vanuit de verschillende organisaties.

Initiatiefnemers zijn de organisaties die betrokken zijn bij het Platform Toerusting: Cursus Godsdienstonderwijs (CGO), De Vluchtheuvel, Helpende Handen, Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten (JBGG) en de Werkgroep Gezin van het deputaatschap KGJO.

De initiatiefnemers spreken de wens uit dat deze website er aan mag bijdragen dat de weg naar het juiste toerustingsaanbod eenvoudig gevonden kan worden.

In de toekomst zal het aanbod en de thematiek op de website nog verder worden uitgebreid.

Meer informatie over het Adviesplein is te verkrijgen bij Sofieke van Olst of Gertrude de Regt via info@gemeenteengezin.nl of telefonisch: 0348-489948.

Actueel

De afdeling Nobleford (Canada), ontstaan in 2016 vanuit Picture Butte en Lethbridge, bouwt op dit moment een nieuwe kerk. Hier een kleine impressie. Het is de bedoeling dat Nobleford een reguliere gemeente wordt.

De gemeente Yerseke heeft definitief "groen licht" gekregen van de Raad van State om een nieuwe kerk te gaan bouwen. De kerk gaat 2000 zitplaatsen tellen, krijgt een nieuwe pastorie en een kosterswoning.

Agenda

Voor alle genoemde data geldt Deo volente

za 23 maart 2019 De gemeente Klaaswaal bestaat 75 jaar.
do 28 maart 2019 Vergadering classis Kampen, te Kampen. Aanvang: 10.00 uur.
vr 5 april 2019 Vergadering classis Utrecht, te Zeist. Aanvang 19.30 uur.
di 9 april 2019 Ds. J.J. van Eckeveld, predikant te Zeist, gaat met emeritaat.
wo 10 april 2019 Ds. A.A. Brugge neemt afscheid van Lethbridge. Aanvang dienst: 19.30 uur (plaatselijke tijd).
Alle agenda items