Ingebruikname nieuwbouw bij de Theologische School

Op DV 29 november wordt de nieuwbouw aan de Boezemsingel bij de Theologische School in gebruik genomen. Deze nieuwbouw is verrezen op de plaats waar voorheen het historische kerkgebouw van de Boezemsingel stond.

Er is door velen intensief gebouwd en gewerkt. Het resultaat is een adequaat en functioneel gebouw ten dienste van de Theologische School. Tevens wordt het inmiddels al weer enkele maanden gebruikt door de Gereformeerde Gemeente van Rotterdam-Centrum.

Ook is er het Documentatiecentrum in ondergebracht. Dat de afmetingen van het nieuwe gebouw veel beperkter zijn dan van het oorspronkelijke kerkgebouw zal voor ieder helder zijn. Niettemin staat er toch weer - met de beeldbepalende en gerenoveerde toren-  een sierlijk kerkgebouw.

Als curatorium zijn we verblijd dat er zo uit de gemeenten is meegeleefd, zoals ook gebleken is uit de giften die we mochten ontvangen. Na de Heere willen wij u dan ook hartelijk dankzeggen voor dit meeleven. Graag willen we de kerkenraden en belangstellenden in de gelegenheid stellen het geheel aan de Boezemsingel nog eens te komen bekijken. We hopen in het komende voorjaar hier op terug te komen.

Het is onze bede of de Heere het onderwijs op onze School wil zegenen ten dienste van het geheel van onze gemeenten.

Ds. J.J. van Eckeveld (voorzitter) en ds. G.J.N. Moens (secretaris)

Theologische School11.jpg

Theologische School12.jpg

Theologische School13.jpg

Theologische School14.jpg

Theologische School15.jpg

Theologische School16.jpg

Theologische School17.jpg

Bron: De Saambinder

Actueel

Op het Centraal Bureau in Woerden is een verminderde personele bezetting. De meeste medewerkers werken vanuit huis. U wordt verzocht niet dringende bezoeken tot een later moment uit te stellen. Bezoeken die niet kunnen worden uitgesteld, kunnen van tevoren worden aangemeld via desbetreffende organisatie. Het Bureau voor Kerkelijke Dienstverlening blijft telefonisch bereikbaar via 0348-489900.

De gemeente Moerkapelle heeft vrijdag 15 mei jl. haar nieuwe orgel in gebruik genomen. De Zwitserse orgelbouwer Edskes orgelbouw heeft het oude orgel compleet vernieuwd. Van 17 stemmen naar 30 stemmen, verdeeld over hoofdwerk, bovenwerk en pedaal. De speeltafel bevindt zich nu niet meer aan de linkerzijde van het orgel, maar in de onderkast, recht onder het front. Vanwege de omstandigheden vond de overdracht in klein comité plaats. Op een later moment hoopt men in Moerkapelle alsnog een officiële ingebruikname te kunnen realiseren.

Agenda

Voor alle genoemde data geldt Deo volente

zo 31 mei 2020 Ds. A.J. de Waard neemt afscheid van Nieuwdorp. Aanvang dienst: 18.30 uur.
di 2 juni 2020 Bidstond te Grand Rapids (USA) i.v.m. de te houden vergadering van het curatorium N.R.C. inzake examen / toelating van studenten aan de Theologische School. Deze bijeenkomst is uitgesteld tot nader order.
wo 3 juni 2020 Het curatorium van de N.R.C. (de gemeenten in Amerika en Canada) komt bijeen in verband examens / toelating van studenten aan de Theologische School (Grand Rapids). Deze bijeenkomst is uitgesteld tot nader order.
zo 7 juni 2020 Ds. A.T. Vergunst neemt afscheid van Waupun (USA). Aanvang dienst: 18.00 uur (plaatselijke tijd)
za 13 juni 2020 Bevestiging (door ds. A. Schot) en intrede van ds. A.J. de Waard, te Urk. Aanvang diensten: 10.00 en 14.30 uur.
Alle agenda items