Henrik-Ido-Ambacht neemt vernieuwd kerkgebouw in gebruik

Gisteren, zondag 1 september, kwam de gemeente Henrik-Ido-Ambacht weer bijeen in het vernieuwde kerkgebouw. In bijna vier maanden tijd is het kerkgebouw gerenoveerd. Voor de zondagse samenkomsten werd gebruik gemaakt van de Bethelkerk te Ridderkerk.

Veel is er gesproken en gediscusieerd over het kerkgebouw in Hendrik-Ido-Ambacht. De gemeente groeide en de kerk werd te klein. Nog een keer uitbreiden was niet mogelijk. Daarbij was er het nodige achterstallige onderhoud. Het huidige kerkgebouw dateert uit 1973 en is dus 46 jaar oud. 

Het huisvestingsvraagstuk vroeg veel aandacht in de achterliggende jaren. Zo’n tien jaar geleden viel het besluit al om één gemeente te blijven met één kerkgebouw. Vervolgens wilde men een nieuw kerkgebouw gaan ontwikkelen op de locatie Margrietstraat en later op een perceel aan de Zuidwende. Beide plannen zijn uiteindelijk niet doorgegaan. Uiteindelijk werd gekozen voor renovatie.

Het onderhoud aan de buitenzijde betrof dakbedekking, kozijnen en boeiboorden. In het interieur kwamen onder andere nieuwe banken, een nieuwe cv-installatie en een luchtcirculatiesysteem. Verder is de consistorie uitgebreid en is er gestuct en geverfd. De totale kosten bedroegen circa 2 miljoen euro.

Zaterdagmorgen jl. was er voor gemeenteleden en andere belangstellenden gelegenheid om het kerkgebouw te bezichtigen. Zondagmorgen om 10.00 uur ging de plaatselijke predikant, ds. M.H. Schot, voor het eerst weer voor in het vernieuwde kerkgebouw.

Actueel

Op D.v. zondag 14 juni nam ds. A.T. Vergunst afscheid van de gemeente Waupun (USA) die hij sinds 2013 dient. Zaterdag 11 en zondag 12 juli a.s. zouden de bevestigings- en intrededienst worden gehouden van ds. A.T. Vergunst, te Carterton (Nieuw Zeeland). Beide diensten zijn voorlopig uitgesteld omdat reizen in verband met corona nog niet (volledig) mogelijk is. Zodra er nieuwe data voor deze diensten zijn gepland kunt u dat vernemen via deze website.

Stud. J.R. Slingerland, studerend aan de Theologische School van de gemeenten overzee (NRC), mag per zondag 12 juli gaan proponeren in de gemeenten van Amerika en Canada. Vanuit Nederland leven we daarin mee en wensen we hem Gods zegen toe.

Agenda

Voor alle genoemde data geldt Deo volente

vr 7 augustus 2020 De gemeente Barneveld-Centrum bestaat 125 jaar.
ma 24 augustus 2020 Het curatorium komt bijeen in verband met de toelating van studenten aan de Theologische School te Rotterdam (dag 1).
di 25 augustus 2020 Het curatorium komt bijeen in verband met de toelating van studenten aan de Theologische School te Rotterdam (dag 2).
wo 26 augustus 2020 De gemeente Nieuwdorp bestaat 100 jaar.
wo 26 augustus 2020 Het curatorium komt bijeen in verband met de toelating van studenten aan de Theologische School te Rotterdam (dag 3).
Alle agenda items