Henrik-Ido-Ambacht neemt vernieuwd kerkgebouw in gebruik

Gisteren, zondag 1 september, kwam de gemeente Henrik-Ido-Ambacht weer bijeen in het vernieuwde kerkgebouw. In bijna vier maanden tijd is het kerkgebouw gerenoveerd. Voor de zondagse samenkomsten werd gebruik gemaakt van de Bethelkerk te Ridderkerk.

Veel is er gesproken en gediscusieerd over het kerkgebouw in Hendrik-Ido-Ambacht. De gemeente groeide en de kerk werd te klein. Nog een keer uitbreiden was niet mogelijk. Daarbij was er het nodige achterstallige onderhoud. Het huidige kerkgebouw dateert uit 1973 en is dus 46 jaar oud. 

Het huisvestingsvraagstuk vroeg veel aandacht in de achterliggende jaren. Zo’n tien jaar geleden viel het besluit al om één gemeente te blijven met één kerkgebouw. Vervolgens wilde men een nieuw kerkgebouw gaan ontwikkelen op de locatie Margrietstraat en later op een perceel aan de Zuidwende. Beide plannen zijn uiteindelijk niet doorgegaan. Uiteindelijk werd gekozen voor renovatie.

Het onderhoud aan de buitenzijde betrof dakbedekking, kozijnen en boeiboorden. In het interieur kwamen onder andere nieuwe banken, een nieuwe cv-installatie en een luchtcirculatiesysteem. Verder is de consistorie uitgebreid en is er gestuct en geverfd. De totale kosten bedroegen circa 2 miljoen euro.

Zaterdagmorgen jl. was er voor gemeenteleden en andere belangstellenden gelegenheid om het kerkgebouw te bezichtigen. Zondagmorgen om 10.00 uur ging de plaatselijke predikant, ds. M.H. Schot, voor het eerst weer voor in het vernieuwde kerkgebouw.

Actueel

Het is mogelijk de bevestigings- en intrededienst van ds. W.A. Zondag (te Dordrecht, 2 oktober jl.) na te luisteren (klik hier).

Agenda

Voor alle genoemde data geldt Deo volente

zo 8 december 2019 Ds. H.A. van Zetten neemt afscheid van Benthuizen. Aanvang dienst: 14.30 uur.
vr 13 december 2019 (Vervolg)vergadering classis Gouda, te Moerkapelle. Aanvang: 20.15 uur.
wo 18 december 2019 Bevestiging (door ds. C. Sonnevelt) en intrede van ds. H.A. van Zetten, te Nieuw-Beijrland. Aanvang diensten: 14.30 en 19.00 uur.
vr 3 januari 2020 De gemeente Barendrecht (sinds 2004 voortzetting van Rotterdam-Zuid) bestaat 125 jaar.
ma 6 januari 2020 Vergadering classis Dordrecht. Aanvang: 19.00 uur.
Alle agenda items