Henrik-Ido-Ambacht neemt vernieuwd kerkgebouw in gebruik

Gisteren, zondag 1 september, kwam de gemeente Henrik-Ido-Ambacht weer bijeen in het vernieuwde kerkgebouw. In bijna vier maanden tijd is het kerkgebouw gerenoveerd. Voor de zondagse samenkomsten werd gebruik gemaakt van de Bethelkerk te Ridderkerk.

Veel is er gesproken en gediscusieerd over het kerkgebouw in Hendrik-Ido-Ambacht. De gemeente groeide en de kerk werd te klein. Nog een keer uitbreiden was niet mogelijk. Daarbij was er het nodige achterstallige onderhoud. Het huidige kerkgebouw dateert uit 1973 en is dus 46 jaar oud. 

Het huisvestingsvraagstuk vroeg veel aandacht in de achterliggende jaren. Zo’n tien jaar geleden viel het besluit al om één gemeente te blijven met één kerkgebouw. Vervolgens wilde men een nieuw kerkgebouw gaan ontwikkelen op de locatie Margrietstraat en later op een perceel aan de Zuidwende. Beide plannen zijn uiteindelijk niet doorgegaan. Uiteindelijk werd gekozen voor renovatie.

Het onderhoud aan de buitenzijde betrof dakbedekking, kozijnen en boeiboorden. In het interieur kwamen onder andere nieuwe banken, een nieuwe cv-installatie en een luchtcirculatiesysteem. Verder is de consistorie uitgebreid en is er gestuct en geverfd. De totale kosten bedroegen circa 2 miljoen euro.

Zaterdagmorgen jl. was er voor gemeenteleden en andere belangstellenden gelegenheid om het kerkgebouw te bezichtigen. Zondagmorgen om 10.00 uur ging de plaatselijke predikant, ds. M.H. Schot, voor het eerst weer voor in het vernieuwde kerkgebouw.

Actueel

Het is mogelijk om de bevestigings- en intrededienst na te luisteren van de kandidaten. M.L. Dekker, H. de Leeuw en  G.P. van Nieuw Amerongen (klik daarvoor op de betreffende naam). 

Op zondag 8 september begon het evangelisatiewerk in Scheveningen, wat een nieuwe wending betekent van "Het Kompas". Ds. H.A. van Zetten ging voor in twee diensten en veldwerker Marco van Velden werd toegesproken. 

Agenda

Voor alle genoemde data geldt Deo volente

do 19 september 2019 Jubileumdienst ds. W. Silfhout in verband met zijn 25-jarig ambtsjubileum. Locatie: GG Capelle aan den IJssel - Middelwatering. Aanvang: 19.45 uur.
za 21 september 2019 Ds. M. Karens, emerituspredikant te Middelburg, is 25 jaar predikant.
zo 22 september 2019 Jubileumdienst ds. M. Karens in verband met zijn 25-jarig ambtsjubileum. Locatie: GG Werkendam. Aanvang: 10.00 uur.
wo 25 september 2019 Kerkdienst te Amersfoort waarin dhr. D.L. Elenbaas als veldwerker aan de gemeente wordt verbonden. Voorganger: ds. W. Visscher. Aanvang: 19.30 uur.
do 26 september 2019 Ds. A.B. van der Heiden, emerituspredikant te Doetinchem, is 40 jaar predikant.
Alle agenda items