Fort Macleod (Canada): “sod turning ceremony”

Dinsdagavond 16 april was er in Fort Macleod (Canada) de zogenoemde “sod turning ceremony” (eerste spade in de grond) in verband met de nieuwbouw van de kerk.

Bij de gemeenten aan de overzijde van de oceaan is dit een officiële ceremonie, voorafgaand aan de bouw van een kerk. De gemeente in Fort Macleod, die nu 58 jaar bestaat, telde rond de eeuwwisseling nog ruim 200 (doop)leden. De laatste jaren 15 jaar is er sprake van een gestage groei (in 2019 zijn er 447 (doop)leden) waardoor ruimtegebrek is ontstaan. Reden om nieuw te gaan bouwen en de huidige kerk te verbouwen.

Sinds 15 augustus 2006 is ds. H.D. den Hollander predikant van de gemeente.

De bedoeling is om een nieuwe kerk te gaan bouwen, naast de bestaande. De kerk die er nu staat wordt gerenoveerd waarna de consistorie, kerkzalen en klaslokalen er een plek in krijgen. 

Ford Macleod05.jpg

De huidge kerk van Fort Macleod

Actueel

Zaterdag 13 juli nam de gemeente Sliedrecht haar uitgebreide en gerenoveerde kerkgebouw in gebruik. Zondag 14 juli werden er de eerste diensten gehouden.

De gemeente Utrecht neemt op 20 juli de Nieuwe Westerkerk in Leidsche Rijn in gebruik. In deze dienst, die om 10.00 uur begint en waarin ds. W. Harinck zal voorgaan, zal de kanselbijbel weer worden geopend.

Agenda

Voor alle genoemde data geldt Deo volente

wo 17 juli 2019 Bevestiging (door ds. H.D. den Hollander) en intrede van ds. E.C. Adams, te Picture Butte (Canada)
za 20 juli 2019 De gemeente Utrecht neemt haar nieuwe "Westerkerk" in gebruik in de wijk Leidsche Rijn. Aanvang dienst: 10.00 uur. Voorganger: ds. W. Harinck.
wo 31 juli 2019 Classicaal examen kand. H. de Leeuw. Locatie: Franklin Lakes (USA).
wo 21 augustus 2019 Bevestiging (door ds. J.M.D. de Heer) en intrede van kand. G.P. van Nieuw Amerongen, te Goes. Aanvang diensten: 14.30 en 19.00 uur.
wo 28 augustus 2019 Bevestiging (door ds. W. Silfhout) en intrede van kand. M.L. Dekker, te Den Haag - Scheveningen (inzake werk in Israël). De uitzending wordt verricht door ds. A. Schot. Aanvang diensten: 14.30 en 19.00 uur. Locatie: GG Gouda (Nieuwe Gouwe Oostzijde 2b).
Alle agenda items