Fort Macleod (Canada): “sod turning ceremony”

Dinsdagavond 16 april was er in Fort Macleod (Canada) de zogenoemde “sod turning ceremony” (eerste spade in de grond) in verband met de nieuwbouw van de kerk.

Bij de gemeenten aan de overzijde van de oceaan is dit een officiële ceremonie, voorafgaand aan de bouw van een kerk. De gemeente in Fort Macleod, die nu 58 jaar bestaat, telde rond de eeuwwisseling nog ruim 200 (doop)leden. De laatste jaren 15 jaar is er sprake van een gestage groei (in 2019 zijn er 447 (doop)leden) waardoor ruimtegebrek is ontstaan. Reden om nieuw te gaan bouwen en de huidige kerk te verbouwen.

Sinds 15 augustus 2006 is ds. H.D. den Hollander predikant van de gemeente.

De bedoeling is om een nieuwe kerk te gaan bouwen, naast de bestaande. De kerk die er nu staat wordt gerenoveerd waarna de consistorie, kerkzalen en klaslokalen er een plek in krijgen. 

Ford Macleod05.jpg

De huidge kerk van Fort Macleod

Actueel

Op het Centraal Bureau in Woerden is een verminderde personele bezetting. De meeste medewerkers werken vanuit huis. U wordt verzocht niet dringende bezoeken tot een later moment uit te stellen. Bezoeken die niet kunnen worden uitgesteld, kunnen van tevoren worden aangemeld via desbetreffende organisatie. Het Bureau voor Kerkelijke Dienstverlening blijft telefonisch bereikbaar via 0348-489900.

De gemeente Moerkapelle heeft vrijdag 15 mei jl. haar nieuwe orgel in gebruik genomen. De Zwitserse orgelbouwer Edskes orgelbouw heeft het oude orgel compleet vernieuwd. Van 17 stemmen naar 30 stemmen, verdeeld over hoofdwerk, bovenwerk en pedaal. De speeltafel bevindt zich nu niet meer aan de linkerzijde van het orgel, maar in de onderkast, recht onder het front. Vanwege de omstandigheden vond de overdracht in klein comité plaats. Op een later moment hoopt men in Moerkapelle alsnog een officiële ingebruikname te kunnen realiseren.

Agenda

Voor alle genoemde data geldt Deo volente

di 2 juni 2020 Bidstond te Grand Rapids (USA) i.v.m. de te houden vergadering van het curatorium N.R.C. inzake examen / toelating van studenten aan de Theologische School. Deze bijeenkomst is uitgesteld tot nader order.
wo 3 juni 2020 Het curatorium van de N.R.C. (de gemeenten in Amerika en Canada) komt bijeen in verband examens / toelating van studenten aan de Theologische School (Grand Rapids). Deze bijeenkomst is uitgesteld tot nader order.
za 13 juni 2020 Bevestiging (door ds. A. Schot) en intrede van ds. A.J. de Waard, te Urk. Aanvang diensten: 10.00 en 14.30 uur.
zo 14 juni 2020 Ds. A.T. Vergunst neemt afscheid van Waupun (USA). Aanvang dienst: 18.00 uur (plaatselijke tijd)
ma 15 juni 2020 Het curatorium komt bijeen in verband met de examens van studenten aan de Theologische School te Rotterdam (dag 1). Ook wordt beoordeeld of beroepbaarstelling mogelijk is van de studenten in het 4e jaar.
Alle agenda items