Fort Macleod (Canada): “sod turning ceremony”

Dinsdagavond 16 april was er in Fort Macleod (Canada) de zogenoemde “sod turning ceremony” (eerste spade in de grond) in verband met de nieuwbouw van de kerk.

Bij de gemeenten aan de overzijde van de oceaan is dit een officiële ceremonie, voorafgaand aan de bouw van een kerk. De gemeente in Fort Macleod, die nu 58 jaar bestaat, telde rond de eeuwwisseling nog ruim 200 (doop)leden. De laatste jaren 15 jaar is er sprake van een gestage groei (in 2019 zijn er 447 (doop)leden) waardoor ruimtegebrek is ontstaan. Reden om nieuw te gaan bouwen en de huidige kerk te verbouwen.

Sinds 15 augustus 2006 is ds. H.D. den Hollander predikant van de gemeente.

De bedoeling is om een nieuwe kerk te gaan bouwen, naast de bestaande. De kerk die er nu staat wordt gerenoveerd waarna de consistorie, kerkzalen en klaslokalen er een plek in krijgen. 

Ford Macleod05.jpg

De huidge kerk van Fort Macleod

Actueel

De gemeente Nieuwdorp nam vrijdag 12 april een uitgebreid orgel in gebruik. Omdat de gemeente groeide en het orgel te klein werd is het orgel, dat stamt uit 1744, vernieuwd met de techniek van Hauptwerk.

Agenda

Voor alle genoemde data geldt Deo volente

ma 20 mei 2019 Het curatorium komt bijeen in verband met de toelating van studenten aan de Theologische School te Rotterdam (dag 1).
di 21 mei 2019 Het curatorium komt bijeen in verband met de toelating van studenten aan de Theologische School te Rotterdam (dag 2)
wo 22 mei 2019 Het curatorium komt bijeen in verband met de toelating van studenten aan de Theologische School te Rotterdam (dag 3)
wo 22 mei 2019 Bevestiging (door ds. P. van Ruitenburg) en intrede van ds. J. den Hoed, te Lynden.
wo 22 mei 2019 Bidstond Particuliere Synode Oost, te Ede. Aanvang: 19.30. Voorganger: ds. A. Schreuder.
Alle agenda items