Evangelisatiedag gaat niet door

De landelijke evangelisatiedag 2020 van Evangelisatie Gereformeerde Gemeenten (EVGG) gaat niet door. De dag stond gepland op zaterdag 21 maart 2020. In de achterliggende dagen nam de onzekerheid over het door laten gaan van de dag steeds meer toe. De maatregel van de overheid om bijeenkomsten van meer dan 100 mensen af te gelasten maakte het besluit tot annuleren eenvoudig.

Tijdens de evangelisatiedag worden doorgaans ook nieuw ontwikkelde materialen gepresenteerd. Die materialen worden ontwikkeld ten dienste van plaatselijk evangelisatiewerk. Voor dit jaar stonden onder andere een nieuwe Bijbelcursus, het eerste deel van een serie Bijbelverhalen voor kinderen en een productcatalogus op de agenda. EVGG zal in de komende weken deze materialen op een andere wijze onder aandacht brengen.

De annulering van de dag is een grote teleurstelling voor de organisatie, sprekers, workshopleiders en bezoekers. Het dringt ons ernstig tot bezinning: wat heeft de Heere hiermee tot ons land en volk te zeggen, maar ook wat heeft de Heere hiermee tot ons te zeggen? Ook hebben we gemerkt dat de ontwikkelingen rond de Corona pandemie soms handvatten bieden om met mensen buiten te kerk te spreken over de kern van het Christelijk geloof.

De volgende evangelisatiedag zal in maart 2021 gehouden worden, Deo volente. Voor de zomer van 2020 zal de exacte datum worden gepubliceerd.

Actueel

Op het Centraal Bureau in Woerden is een verminderde personele bezetting. De meeste medewerkers werken vanuit huis. U wordt verzocht niet dringende bezoeken tot een later moment uit te stellen. Bezoeken die niet kunnen worden uitgesteld, kunnen van tevoren worden aangemeld via desbetreffende organisatie. Het Bureau voor Kerkelijke Dienstverlening blijft telefonisch bereikbaar via 0348-489900.

De gemeente Moerkapelle heeft vrijdag 15 mei jl. haar nieuwe orgel in gebruik genomen. De Zwitserse orgelbouwer Edskes orgelbouw heeft het oude orgel compleet vernieuwd. Van 17 stemmen naar 30 stemmen, verdeeld over hoofdwerk, bovenwerk en pedaal. De speeltafel bevindt zich nu niet meer aan de linkerzijde van het orgel, maar in de onderkast, recht onder het front. Vanwege de omstandigheden vond de overdracht in klein comité plaats. Op een later moment hoopt men in Moerkapelle alsnog een officiële ingebruikname te kunnen realiseren.

Agenda

Voor alle genoemde data geldt Deo volente

di 2 juni 2020 Bidstond te Grand Rapids (USA) i.v.m. de te houden vergadering van het curatorium N.R.C. inzake examen / toelating van studenten aan de Theologische School. Deze bijeenkomst is uitgesteld tot nader order.
wo 3 juni 2020 Het curatorium van de N.R.C. (de gemeenten in Amerika en Canada) komt bijeen in verband examens / toelating van studenten aan de Theologische School (Grand Rapids). Deze bijeenkomst is uitgesteld tot nader order.
za 13 juni 2020 Bevestiging (door ds. A. Schot) en intrede van ds. A.J. de Waard, te Urk. Aanvang diensten: 10.00 en 14.30 uur.
zo 14 juni 2020 Ds. A.T. Vergunst neemt afscheid van Waupun (USA). Aanvang dienst: 18.00 uur (plaatselijke tijd)
ma 15 juni 2020 Het curatorium komt bijeen in verband met de examens van studenten aan de Theologische School te Rotterdam (dag 1). Ook wordt beoordeeld of beroepbaarstelling mogelijk is van de studenten in het 4e jaar.
Alle agenda items