Ds. J. den Hoed neemt beroep aan

Ds. J. den Hoed, predikant te Franklin Lakes (USA), heeft het beroep van de gemeente Lynden (USA) aangenomen.

Een opmerkelijk feit omdat ds. den Hoed inmiddels de leeftijd van 84 jaar heeft bereikt. Ook zal het de 2e keer zijn dat hij als predikant aan Lynden verbonden zal worden. Eerder was hij er predikant van 2000 tot 2004.

Ds. den Hoed werd in 1985 voor de eerst maal als predikant bevestigd in de gemeente Rock Valley (USA). Deze gemeente diende hij tot 2000, toen de weg naar Lynden ging. Vanaf 2004 dient hij de gemeente Franklin Lakes, een gemeente van circa 650 (doop)leden.

De gemeente Lynden is qua omvang een stuk kleiner en telt zo'n 120 (doop)leden. Zij is vacant sinds 2004, toen ds. den Hoed er vertrok. Het was ook de enige predikant die de gemeente heeft gehad sinds zij in 1971 werd geïnstitueerd.

Actueel

Op het Centraal Bureau in Woerden is een verminderde personele bezetting. De meeste medewerkers werken vanuit huis. U wordt verzocht niet dringende bezoeken tot een later moment uit te stellen. Bezoeken die niet kunnen worden uitgesteld, kunnen van tevoren worden aangemeld via desbetreffende organisatie. Het Bureau voor Kerkelijke Dienstverlening blijft telefonisch bereikbaar via 0348-489900.

De gemeente Moerkapelle heeft vrijdag 15 mei jl. haar nieuwe orgel in gebruik genomen. De Zwitserse orgelbouwer Edskes orgelbouw heeft het oude orgel compleet vernieuwd. Van 17 stemmen naar 30 stemmen, verdeeld over hoofdwerk, bovenwerk en pedaal. De speeltafel bevindt zich nu niet meer aan de linkerzijde van het orgel, maar in de onderkast, recht onder het front. Vanwege de omstandigheden vond de overdracht in klein comité plaats. Op een later moment hoopt men in Moerkapelle alsnog een officiële ingebruikname te kunnen realiseren.

Agenda

Voor alle genoemde data geldt Deo volente

di 2 juni 2020 Bidstond te Grand Rapids (USA) i.v.m. de te houden vergadering van het curatorium N.R.C. inzake examen / toelating van studenten aan de Theologische School. Deze bijeenkomst is uitgesteld tot nader order.
wo 3 juni 2020 Het curatorium van de N.R.C. (de gemeenten in Amerika en Canada) komt bijeen in verband examens / toelating van studenten aan de Theologische School (Grand Rapids). Deze bijeenkomst is uitgesteld tot nader order.
za 13 juni 2020 Bevestiging (door ds. A. Schot) en intrede van ds. A.J. de Waard, te Urk. Aanvang diensten: 10.00 en 14.30 uur.
zo 14 juni 2020 Ds. A.T. Vergunst neemt afscheid van Waupun (USA). Aanvang dienst: 18.00 uur (plaatselijke tijd)
ma 15 juni 2020 Het curatorium komt bijeen in verband met de examens van studenten aan de Theologische School te Rotterdam (dag 1). Ook wordt beoordeeld of beroepbaarstelling mogelijk is van de studenten in het 4e jaar.
Alle agenda items