Deputaatschap Evangelisatie benoemt veldwerker voor Scheveningen

Het Deputaatschap Evangelisatie heeft de heer M. (Marco) van Velden (42) uit Benthuizen benoemd tot veldwerker voor het evangelisatiewerk in Scheveningen. De benoeming gaat in de tweede helft van 2019 in en geldt voor de periode van drie jaar.

Het bovenplaatselijk evangelisatiewerk in de regio Den Haag vindt sinds januari 2006 plaats vanuit de evangelisatiepost ‘Het Kompas’. Het werk wordt georganiseerd en ondersteund door de classis Gouda. In het najaar van 2019 wordt het werk verplaatst naar het kerkgebouw aan de Keizerstraat / Nieuwe Laantjes in Scheveningen. De beslissing tot benoeming van een veldwerker werd medio 2018 genomen. De veldwerker is gezichtsbepalend voor de nieuwe post in Scheveningen en geeft leiding aan het evangelisatiewerk. Hij draagt zorg voor de opzet, continuering en verdere uitbreiding van de evangelisatieactiviteiten.  

De heer Van Velden heeft op dit moment een commercieel/technische functie binnen het bedrijfsleven. Van Velden is diaken in de Gereformeerde Gemeente in Benthuizen. Hij is getrouwd en vader van drie kinderen.

Actueel

Op het Centraal Bureau in Woerden is een verminderde personele bezetting. De meeste medewerkers werken vanuit huis. U wordt verzocht niet dringende bezoeken tot een later moment uit te stellen. Bezoeken die niet kunnen worden uitgesteld, kunnen van tevoren worden aangemeld via desbetreffende organisatie. Het Bureau voor Kerkelijke Dienstverlening blijft telefonisch bereikbaar via 0348-489900.

De gemeente Moerkapelle heeft vrijdag 15 mei jl. haar nieuwe orgel in gebruik genomen. De Zwitserse orgelbouwer Edskes orgelbouw heeft het oude orgel compleet vernieuwd. Van 17 stemmen naar 30 stemmen, verdeeld over hoofdwerk, bovenwerk en pedaal. De speeltafel bevindt zich nu niet meer aan de linkerzijde van het orgel, maar in de onderkast, recht onder het front. Vanwege de omstandigheden vond de overdracht in klein comité plaats. Op een later moment hoopt men in Moerkapelle alsnog een officiële ingebruikname te kunnen realiseren.

Agenda

Voor alle genoemde data geldt Deo volente

di 2 juni 2020 Bidstond te Grand Rapids (USA) i.v.m. de te houden vergadering van het curatorium N.R.C. inzake examen / toelating van studenten aan de Theologische School. Deze bijeenkomst is uitgesteld tot nader order.
wo 3 juni 2020 Het curatorium van de N.R.C. (de gemeenten in Amerika en Canada) komt bijeen in verband examens / toelating van studenten aan de Theologische School (Grand Rapids). Deze bijeenkomst is uitgesteld tot nader order.
za 13 juni 2020 Bevestiging (door ds. A. Schot) en intrede van ds. A.J. de Waard, te Urk. Aanvang diensten: 10.00 en 14.30 uur.
zo 14 juni 2020 Ds. A.T. Vergunst neemt afscheid van Waupun (USA). Aanvang dienst: 18.00 uur (plaatselijke tijd)
ma 15 juni 2020 Het curatorium komt bijeen in verband met de examens van studenten aan de Theologische School te Rotterdam (dag 1). Ook wordt beoordeeld of beroepbaarstelling mogelijk is van de studenten in het 4e jaar.
Alle agenda items