Corona en jeugdwerk

Het coronavirus heeft alles anders gemaakt, ook het jeugdwerk Voor hoelang? We weten het eigenlijk niet. Het raakt het jeugdwerk. Als leidinggevende in het jeugdwerk keek je misschien al het hele seizoen uit naar het Hemelvaartsweekend. Het gaat niet door. Jammer.

Toch hebben jongeren je ook nu nodig. Je blijft tenslotte nog steeds leidinggevende. Het lijntje dat jongeren hebben met de kerk is soms zo dun. Daar staat in deze tijd spanning op. Hoe kun je er dan toch voor hen zijn? Laat, hoe dan ook, weten dat jij hen niet uit het oog verliest. Zoek contact. App, bel, stuur een kaartje! En last but not least vouw je handen en leg de namen van de jongeren in Gods handen.

Wat kun je nog meer doen? Dat is een lastige vraag. Natuurlijk zijn er goede alternatieven om jongeren als groep virtueel te ontmoeten. Dóe dat ook. Gewoon een kort moment om bij te praten

De Jeugdbond heeft ook een webpagina gemaakt waar je ideeën en input vindt om ook in deze tijd het jeugdwerk vorm te geven. Maak er gebruik van: www.jbgg.nl/corona.

Verbind jongeren. Dat is onze missie. Juist ook nu. Laten we het doen. Deze crisis raakt ons diep. Maar in de crisis roept God ons terug tot Hem. Jongeren hebben bekering nodig én het geloof in de Heere Jezus Christus. Wij kunnen hen dat niet geven, maar we geloven dat de Heere werkt. Daarom hebben we hoop voor de toekomst, ook voor onze jongeren.

Actueel

Op het Centraal Bureau in Woerden is een verminderde personele bezetting. De meeste medewerkers werken vanuit huis. U wordt verzocht niet dringende bezoeken tot een later moment uit te stellen. Bezoeken die niet kunnen worden uitgesteld, kunnen van tevoren worden aangemeld via desbetreffende organisatie. Het Bureau voor Kerkelijke Dienstverlening blijft telefonisch bereikbaar via 0348-489900.

De gemeente Moerkapelle heeft vrijdag 15 mei jl. haar nieuwe orgel in gebruik genomen. De Zwitserse orgelbouwer Edskes orgelbouw heeft het oude orgel compleet vernieuwd. Van 17 stemmen naar 30 stemmen, verdeeld over hoofdwerk, bovenwerk en pedaal. De speeltafel bevindt zich nu niet meer aan de linkerzijde van het orgel, maar in de onderkast, recht onder het front. Vanwege de omstandigheden vond de overdracht in klein comité plaats. Op een later moment hoopt men in Moerkapelle alsnog een officiële ingebruikname te kunnen realiseren.

Agenda

Voor alle genoemde data geldt Deo volente

zo 31 mei 2020 Ds. A.J. de Waard neemt afscheid van Nieuwdorp. Aanvang dienst: 18.30 uur.
di 2 juni 2020 Bidstond te Grand Rapids (USA) i.v.m. de te houden vergadering van het curatorium N.R.C. inzake examen / toelating van studenten aan de Theologische School. Deze bijeenkomst is uitgesteld tot nader order.
wo 3 juni 2020 Het curatorium van de N.R.C. (de gemeenten in Amerika en Canada) komt bijeen in verband examens / toelating van studenten aan de Theologische School (Grand Rapids). Deze bijeenkomst is uitgesteld tot nader order.
za 13 juni 2020 Bevestiging (door ds. A. Schot) en intrede van ds. A.J. de Waard, te Urk. Aanvang diensten: 10.00 en 14.30 uur.
zo 14 juni 2020 Ds. A.T. Vergunst neemt afscheid van Waupun (USA). Aanvang dienst: 18.00 uur (plaatselijke tijd)
Alle agenda items