CGO biedt nieuwe leergangen aan

In het voorjaar van 2020 hoopt de CGO weer enkele leergangen aan te bieden. Eén leergang met betrekking tot Israël en één leergang met betrekking tot evangelisatie.

Bent u betrokken bij het Joodse volk en Israël? Dan zijn de leergangen die CGO en het Deputaatschap voor Israël D.V. in het voorjaar van 2020 opnieuw aanbieden wellicht iets voor u:

 • Leergang Israël en de Bijbel – Werkendam – €180
  Het doel van deze oriëntatiecursus is om gemeenteleden toe te rusten, vooral m.b.t. de Bijbelse plaats van het Joodse volk in het heilshandelen van God. Over de plaats van Israël en de vraag hoe onze houding ten opzichte van het volk en de staat Israël moet zijn is veel discussie. Tijdens de cursus gaan we in 8 avonden op zoek naar Bijbelse antwoorden.
 • Verdiepingsleergang Israël en de Bijbel – Goes – €110
  Deze cursus van vijf avonden is een diepteboring over de thema's: Jeruzalem, een lastige steen; Joodse feesten en rituelen; Messiasverwachting; het jodendom en het jodendom in relatie tot het christelijk geloof.

Voor meer informatie, uitgebreide programma’s en inschrijven: zie https://www.cgo.nu/toerusting/  

CGO06 - Evangelisatie.jpg

Bent u betrokken of geïnteresseerd in evangelisatiewerk? CGO biedt, in samenwerking met het Deputaatschap Evangelisatie, D.V. in het voorjaar van 2020 de leergang Evangelisatie in Amersfoort aan.

In 7 lesavonden komen de volgende thema’s aan de orde:

 • Evangelisatie een Bijbelse opdracht voor iedereen
 • Evangelisatie in de dagelijkse praktijk
 • Evangelisatie en Bijbellezen
 • Evangelisatie onder jeugd (clubwerk)
 • Evangelisatie, apologetiek
 • Evangelisatie, vluchtelingen en moslims
 • Afronding richting de praktijk

Meer informatie en inschrijven? Zie https://www.cgo.nu/toerusting/leergang-evangelisatie/

Actueel

Op D.v. zondag 14 juni nam ds. A.T. Vergunst afscheid van de gemeente Waupun (USA) die hij sinds 2013 dient. Zaterdag 11 en zondag 12 juli a.s. zouden de bevestigings- en intrededienst worden gehouden van ds. A.T. Vergunst, te Carterton (Nieuw Zeeland). Beide diensten zijn voorlopig uitgesteld omdat reizen in verband met corona nog niet (volledig) mogelijk is. Zodra er nieuwe data voor deze diensten zijn gepland kunt u dat vernemen via deze website.

Stud. J.R. Slingerland, studerend aan de Theologische School van de gemeenten overzee (NRC), mag per zondag 12 juli gaan proponeren in de gemeenten van Amerika en Canada. Vanuit Nederland leven we daarin mee en wensen we hem Gods zegen toe.

Agenda

Voor alle genoemde data geldt Deo volente

vr 7 augustus 2020 De gemeente Barneveld-Centrum bestaat 125 jaar.
ma 24 augustus 2020 Het curatorium komt bijeen in verband met de toelating van studenten aan de Theologische School te Rotterdam (dag 1).
di 25 augustus 2020 Het curatorium komt bijeen in verband met de toelating van studenten aan de Theologische School te Rotterdam (dag 2).
wo 26 augustus 2020 De gemeente Nieuwdorp bestaat 100 jaar.
wo 26 augustus 2020 Het curatorium komt bijeen in verband met de toelating van studenten aan de Theologische School te Rotterdam (dag 3).
Alle agenda items